Strucc Manufaktúra

...egy darabka Élet...

Szabadságra mentünk…

Egyszer azt mondták rólunk, valós mese a miénk: fogtuk magunkat és a gyerekeinket és hátat fordítva a városi életnek és a beosztott létnek, vettünk egy tanyát, néhány struccot és saját életet kezdtünk. Tudatos döntés volt. Nyugodtabb, lassabb természetközeli életre vágytunk…   Most betakar az ég kékje és nemcsak egy csíkot látunk belőle a háztömbök között. A gyerekek fára másznak, övék a rét, a mező, nyargalászhatnak kedvükre. Minden nap megtapasztalják, hogy aktív részesei vagyunk a környezetünknek. Nekünk ez a szabadság.

Lett egy ötlet

 

Saját struccfarmunkon srucccsibéket nevelünk. Az általuk már nem használt tojásokat hasznosítjuk újra és készítünk belőlük kézműves lámpákat, egyedi  ékszereket, könyvjelzőket.

Honnan az ötlet? Új otthonunk nappalijában akkor még nem volt lámpabura. Roland hozott egy tojást, megfaragta… így készült el az első lámpa. Lágy fényénél olyan jól esett a közös vacsora, hogy a lámpabura maradt. Ha nekünk ilyen élményt adott, talán mások is örülnének neki. Így rokonoknak, barátoknak készítettünk és a sikerét látván később nyitottunk a nagyvilág felé. Így született meg a StruccManufaktúra. Családi műhelyünkből olvasólámpák, éjjeli fények, kerti hangulatlámpák, mécsesek, egyedi ékszerek sora indul útjára azóta.

Két fontos alapelv szerint készítjük termékeinket. Használati tárgyakat alkotunk, melyek célja, hogy tartósan részei legyenek a mindennapjainknak. Ezért tudatosan nem faragunk hímes tojásokat. A tojások díszítésekor a design alappillére a természetes anyagok használata.

 

Környezetbarát

 

Minden tojást újrahasznosítunk. Azokból, amiknek nem volt csibe lakója, illóolaj-párologtatók, lámpák, mécsesek lesznek. A csibék születésekor keletkezett darab tojásokból egyedi ékszereket és könyvjelzőket készítünk.

A tojás élő, természetes anyag, ezért  természetes anyagokkal kombináljuk mi is, mikor egy-egy tárgyat tervezünk belőlük.

Termékeink előállításához megújuló energiát használunk. Nagy örömünkre, végre nekünk is lett napelemünk.

Valami új született

 

A strucctojás a csibe születéséig fokozatosan párologatja el a magzatvizet a pórusain keresztül. Ez a tulajdonsága adta azt az ötletet, hogy készítsünk belőle illóolaj-párologtatót. Sokkal hamarabb átmelegszik, mint a kerámia, és a pórusoknak köszönhetően erősebben párologtat. Ezért több vízbe is kevesebb, 2-3 csepp illóolajat kell cseppenteni. Ötletünk teljesen egyedi, csak mi gyártunk strucctojásból párologtatót. Nem véletlenül ez a legkeresetebb termékünk. 

 

Alkotni jó

 

Rendezvények, kitelepülések kiváló programja a strucctojás rajzolás. Szívesen vállalunk kézműves workshoppokat, nemcsak gyerekeknek.

Alkosd meg saját struccékszered, az alapanyagokat mi biztosítjuk!