A vízóra aknát letakartátok? Ha még nem késő szóljatok a szomszédnak is!

A farmon huncut dolog a hideg. Tavaly egy ilyen huncut jégdugó miatt 10 napig olvasztottam ki a húzós kutat minden reggel! Majd egy óra katlanban vízmelegítés az állatoknak. délután ismét az állatoknak. Mosáshoz szintén. Fürdéshez szintén. Bármihez a főzésen kívül szintén.

Első napokban még fitt az ember, vadregény van meg tábori körülmények, megoldjuk, mindjárt kiolvadunk úgyis! Meg a seregben sem volt meleg víz soha, kemény vagyok. A gyerekeknek kaland a lavórban fürdés, csak az a furcsa hogy apa mindig úgy szaglik a katlantól, mint egy boksamester.
Egy hét elteltével már akkor is köptem ha csak elmentem a kút mellett… Az szennyvízakna megtelt. A slag elfagyott. A búvárszivattyú szintén. Már a lefolyót sem használjuk. A kinti  pottyantósban csikorog minden, mi hajdan olajozott volt is…

A 9. napon már senki nem beszélt senkivel, az asszony homloka csatakos volt a mángorlóval folytatott küzdelemtől, belém a lélek már hányni sem járt, a gyerekek, ha meglátták a lavoárt visítva menekültek az ágy alá.

A 10. napon mintha enyhült volna a szorítása az időnek. Lementünk az aknába. Én, a pörzsölő és a gázpalack. Már mindegy volt minden. Innen csak akkor jövök ki ha van víz. Ha leég a ház az akna fölül, akkor is.

Víz az lett, a válókeresetet visszavontuk, a gyerekeket se hordtuk már pszichológushoz.

Szóval idén nem bíztam a véletlenre semmit, szerényen mondom szakértője lettem az aknaszigetelésnek és óriási halom szendvicspanel borítja a vízórát és környékét.

De várj csak… a víz most mintha akadozna…..

Ha tetszett, és hogy más ne járjon így, oszd meg nyugodtan!!

Ezeket is érdemes elolvasnod! :-):  https://www.struccmanufaktura.hu/mindenegyeb/nagymama-kaveja/

https://www.struccmanufaktura.hu/struccblog/megsem-lesz-szafari/